2013. október 19., szombat

Démonvadászok - Prológus


Prológus
Jayden Prinsten:
Minden gyermek emlékszik többre-kevesebbre a mesékből, amiket gyermekkorában hallott. A gonosztevő nevére, az óriás egy szemére, Jankó ravaszságára, a testvéri szeretet fontosságára, az állhatatosság jutalmául járó boldogságra. Minden kisfiú lovag és hős akar lenni, és minden kislány hercegnő. Nálunk ez mégsem így volt, és a mai napig sem ez a tendencia. Teljesen mindegy, kit kérdezel, mert a kérdésre, hogy mi szeretnél lenni, ha nagy leszel, csak egy válasz van: Démonvadász!
Elég jól emlékszem a gyermekkoromra, és soha nem hallgattam meséket, csupán egyet, de annak minden sorára nagyon jól emlékszem, s szívesen megosztom veletek:

Vala jó és rossz, erős és gyenge, vadász és vad. Vala egykoron egy világ, melyben a Jó volt a gyenge és a vad. Űzetett a Rossztól, mely erősebb volt nála, és vadászott rá. Fajának minden tagjára, lészen az férfi, nő, vagy csak egy kisgyermek.
A Rossz nem ismerte a kegyelmet és a könyörületet. Démon formájában szállta meg a világot és szaporodott. Felvette a föld, a víz, a tűz, a levegő tulajdonságait, hogy még egyszerűbben csalhassa tőrbe áldozatait. Állattá vált, így vadászott. Megtanulta legyőzni a halált, lidércként élt tovább, ha lejárt ideje, és ha tehette testet keresett magának.
A Jó nem ismerte a békét és boldogságot. Ember képében élt a földön, és fogyatkozott. Nem vehette fel a versenyt a rá vadászó Rosszal. Az elemek megsajnálták, s felruházták néhányukat saját képességeikkel. Így már a Jó is képes volt bánni a föld, a víz, a tűz és a levegő erejével. Összefogtak, szövetséget kötöttek, az „Elemek szövetsége”-t, s arra esküdtek, hogy megvédik az „erőnélkülieket”. Mind többen és többen lettek, üldözöttből üldözővé váltak.
A Rossz emberré vált, hogy belülről bomlaszthassa ellenségeit. A Jó pedig még erősebbé. Megtanulta megvédeni magát. Védőpajzsokkat épített a városok köré, hogy óvhassa az ott élőket. Szert tett a jövőbelátás és a gyógyítás képességére, hogy megelőzhesse, vagy épp helyrehozhassa a bajokat.
A harc napról napra, évről évre elszántabbá vált. Az „Elemek szövetsége” felbomlott, helyét a Démonvadászok intézménye vette át. Kiképzőközpontokat létesítettek, gyermekekből, férfiakból, nőkből képeztek vadászokat, akik büszkén vállalták ezt a feladatot. A feladatot, hogy megvédelmezzék erő nélküli társaikat, a démonok különböző fajaival szemben. Úgy tűnt, a Jó legyőzheti a Rosszat…
Egy napon a démonok újabb segítséget kaptak. Galdor minden gonoszok leggonoszabbika személyében. Ő seregbe szervezte őket, s immáron ők is csapatokban dolgoztak és támadtak. A Démonvadászok alulmaradni látszottak, de a Jó támogatást küldött nekik. Kristályokat, öt mágikus erejű kristályt a víz, a tűz, a látás, a gyógyítás erejével és ellenfele, a démonok erejének alapjául szolgáló fekete kristály egy darabját. Öt fiatalra bízta őket, akik legyőzni látszottak Galdort.
A Rossz még mindig erősebb volt. A kristályhordozók az életükkel fizettek a harcért. Az emberek ismét vaddá váltak, akik üzettek, és a Démonvadászok immár elkeseredetten próbálták menteni a menthetőt. Egy napon megszületett a remény! Egy kislány személyében, akiben eddig ismeretlen erők rejlettek. A kislány felnőtt, és vadászokat képzett ki, öt fiatalt, akik a régi kristályok birtokában voltak. Az ő sorsuk egy másik história!”

S hogy mi is történt pontosan a felnőtté vált kislánnyal, és az öt fiatallal, azt soha nem tudtuk meg, de a mese folytatódott.

„A világ megváltozott. A Rossz már csak hírhozóként volt jelen a démonok között. Más egyedekre talált, akik sokkal hatékonyabban irthatták a Jó követőit. Az emberek váltak célpontjává, hiszen az ember hajlamos megtorpanni a nehézségek láttán, és ha van rá lehetősége, a rövidebb utat választja. Sokan közülük átálltak ellenségeik mellé, akik sötét és új erőkkel ruházták fel őket! Míg a démonok közül jó páran az emberi társadalom teljes értékű tagjaivá váltak, az emberek egy része a gonoszok mellé állt. Az ősi ellenségek mára barátokká váltak, s a barátok közül jó páran ellenséggé. Az emberek a démonok bábjaivá lettek, fel sem ismerve, hogy csak eszközök az emberiség kiirtásának nagy tervében. A démonok és emberek harcát felváltotta az ember-ember elleni küzdelem. Melyben mégis a démonok mozgatják a szálakat, csupán rejtve, s ha Jók találkoznak az utcán másokkal, nem tudhatják, barát vagy ellenség!”

Szép mese, ugye? Gyermekként rajongtam érte, de felnőve rá kellett döbbennem, hogy az egységes világ már nem létezik. Országokra szakadtunk, s különválasztottuk az öt kristályt, melyeknek együvé kellett volna tartoznia. Sokszor kérdeztem magamtól, és édesapámtól, jó-e ez így, nem tartanak-e az országok vezetői a következményektől, hiszen rövid és vérrel teli küzdelmeink során csak akkor voltunk igazán erősek, ha összefogtunk. Apa azt mondja, meg van annak az oka, hogy így történt. Az öt fő ország kapott egyet-egyet a kristályokból. Így született meg Terra – A vízkristály országa; Dam - A látókristály országa; Lotte - A gyógyító kristály országa; Lisburry - A fekete kristály országa és mind közül a legerősebb Carlsea - A tűzkristály országa. Vezetője Golden Prinsten Mester, az édesapám, aki magához véve a kezdeményező szerepet, igyekszik jó vagy talán jobb viszonyt kialakítani a másik négy országgal. Örülök neki, hogy így döntött, de sajnos neki is vannak gyenge pontjai, rögtön kettő, és néha úgy érzem, a démonok most erre pályáznak…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése