2013. október 19., szombat

MetalGun - 4. fejezet

MetalGun
by: Sheeny
4. rész - A fejvadász

Toruék egy hete állomásoznak Dannyéknél, de a betörési kísérlet, valamint ugyanazon éjjel történt incidensek óta semmmi érdemleges nem történt, ettől függetlenül minden nap jelentést írnak róla. Illetve csak Toru ír, amióta Kazuo elintézte az egyik jelentést egy "Nem történt semmi" mondattal, és ezzel ő nem is tulajdonított nagyobb jelentőséget a dolognak. Sakamotonak korábbi tersőségi tapasztalatai miatt meg eleve másképp közelíti meg a dolgokat. Még az eseménytelenségről is profi reportálást készít. Ez minden területre kiterjedő, komplex kiképzésének az eredménye. Korábban megismert lazaságának ellentmondó ez a hozzáállás, de ez apjának Takeshi szavának az eredményei, miszerint a munkát szét kell választani a magánélettől, amit az ifjú Sakamoto szépen el is sajátított. De annak is köszönhető, hogy Toru többnyire jól méri fel ellenfelei erejét, ezért tudni szokta, hogy kihez hogyan kell hozzá állni. Mivel az események állnak most, ezért ez remek alkalom Toru behatóbb megismerésére.
Külső jegyei már ismeretesek, ezért most belső tulajdonságaira való fókuszálás a fontosabb. Igazi mesebeli karakterként ismerik őt, amolyan gyengék védelmezőjeként, és aki mindig felemeli a hangját az igazságtalanság ellen. Örök optimista, mindig vidám és jó kedély jellemzi. Lazasága és amiatt, hogy könnyen barátkozik, pedig sokan szeretik, ő maga azonban nem feltétlenül törekszik arra, hogy a társaság középpontja legyen. Szabadidejében pedig a mangáknak és animéknek szokta szentelni az idejét.
De most ismerjük meg jobban Shinizaki Kazuot. 19 éves korával szemtelenül fiatalnak mondható, gyerekes, tükörsima arcának köszönhetően pedig legnagyobb rajongótáborát a tinilányok között lelhetjük fel, világoskék szemeivel pedig bárkiről pillanatok alatt lemossa az alsóneműt. Illetve a legutóbbi esetből kiindulva most már nem egészen igaz ez az állítás, de ezt felesleges tovább feszegetni, Kazuo eleget bosszankodott emiatt. Ismertségéből fakadóan rengeteg reklámba.
Egyéb ismert külsőségein túl megemlítendő a nyakában logó sérült kereszt, aminek Shinizaki nagy jelentőséget tulajdonít. Okára azonban csak később fog fény derülni.
Kazuo hat éves volt, amikor a nagyapja elkezdte tanítani lőni. Tehetsége hamar felszínre tört ebben, és mire kétszer ennyi idős lett, már junior világbajnok volt, rá egy évre kétszer harmadik volt a felnőttek (!!!) között, tizennégy éves kora óta azonban senki se volt képes elvenni tőle a világbajnoki címet.
Shizinakinak mindemellett lételeme a bulizás, szinte minden nagy partyn lehet látni. Partnereit meg olyan sűrűn cserélgeti, hogy egyesek szerint kétszer ugyanazzal a nővel nem látták egy nap. Ha pedig nem a nőhajhászásssal vagy partizással foglalkozik, akkor edzeni szokott, amitől jó erőnlétet és állóképességet köszönhet. Ezen kívül nagyon szereti a Yuri* műfajt, meg minden hasonló jellegű erotikus témát. Igazi partyarcként könnyen barátságot lehet vele kötni, és imád a középpontban lenni.
Kettejükről egyelőre ennyit.
Danny végül befejezi Toruék felé szabott megbízását. Az üzletember és a testőr vált egy pár szót egymással a dolgozószobában. Alapvetően nem sokban különbözik egy átlagos erre kialakított szobától. A krémszínű falon balra egy nagy kép lóg, ami egy hajót ábrázol. Szembe egy hatalmas üvegablak található, attól jobbra pedig egy polcos szekrény amin könyvek sorakoznak. Jobbra pedig egy nagy fából faragott bárszekrény található, amelyet egy dupla, csúsztatható üvegajtó fed. Dugig tele van töltve a márkásabbnál márkásabb italokkal. Szintén szemben az ablakelőtt pedig egy faasztal található megannyi fiókkal, az asztalon pedig mindenféle iratok, papírok vannak szétszórva, valamint egy laptop van ott bekapcsolt állapotba. Danny az ablakon néz kifele Torunak háttal, és szivarozik.
- Mondd csak, Danny! Hogyhogy nincsenek saját testőreid?
- Mert nem érzem szükségét, hogy állandóan a nyakamban loholjanak. Ilyen egyszerű. Nem szeretem azt a látszatot kelteni mások és az üzletfeleim felé, hogy elérhetetlen vagyok. Vannak nekem megfelelő módszereim ahhoz, hogy kiderítsem, hogy tisztességes e az illető vagy sem. Ebbe az üzletbe azonban nem engedhettem meg magamnak a legkisebb porszemet sem, ezért szükségem volt valakire, aki igazán jó a szakmájában, egyúttal összezavarjam az ismertségi köreimet is, hogy kiugrasszam a nyulat a bokorból. Tudod, minél jobban védesz valamit, annál aggresszívabban és határozottabban fognak fellépni ellene.
Toru bólint és nem kérdez többet. Pedig benne van a kíváncsiság, hogy mit védhet ennyire. Arra is gondol, hogy lehet, hogy az égadta világon semmit, csak egy-két ellensége kilétét akarta felfedni. Toru nem kérdez rá inkább, hiszen tudja, hogy választ úgy sem kapna rá.
- Nincs több kérdésem. Ha netán megint szüksége lenne ránk, akkor szóljon.
Toru úgy érzi felesleges megadnia a nevét vagy címét, hiszen megtalálták így is. Egy szoros kézfogás után Toru kilép az ajtón, majd úgy gondolja meg kéne keresnie Mizukit.

***
Ryan Cullimore nem ismeretlen név a városban. Sőt, országosan jegyzik a nevét a legjobb fejvadászok között. Persze 42 évesen erre elég rutint szerezhetett. A legtöbbször egyedül dolgozik, és ha azt hallod, hogy ez a név állt rád, akkor borítékolhatod, hogy hamarosan a kórházban, majd a börtönben végzed. Jobb esetben.  Túl a negyedik ikszen is jó formában van, egy 10-est lazán letagadhat, azt is csak borostái miatt, ami karakteres megjelenést kölcsönöz arcának. A harc a lételeme, okot sem kell neki ahhoz találnia, hogy harcba szálljon valakivel. A csatározásnál jobban talán már csak a szakét szereti jobban, és úgy füstöl mint a gyárkémény. Ezek után mondhatni, hogy egy igazi genetikai csodával van dolgunk. Körülbelül tíz-tizenkét éve élhet itt, és ekkor találkozott össze Toru apjával, Sakamoto Takeshivel is. Egy utcai illegális bunyó során ismerkedtek össze, aminek országos barátság lett a vége. Míg Amerikában élt, ott a Colorado Avalanche jégkorong csapat játékosa volt, de eltiltották, mert a bírót úgy megütötte, hogy egy hónapig kórházban feküdt. És amikor nem csontokat tör össze, játszani szokott az elektromos gitárján valamit. Szóval, hogy hazájának stílusához illően fogalmazzunk, egy igazi belevaló gyerek. Nyers fizikai ereje pedig elég volt eddig ahhoz, hogy megoldja azokat a problémákat, amiket az élet elé görgetett. Irodája nincsen, ő amolyan mobil-fejvadásznak hívja magát. Kezdésnek ennyit Ryanről, most lássuk, hogyan is képszeljük el ezt a férfit. Fekete haja kócósan, csapzottan illeszkedik Ryan fejéhez, de még így is nagyon jóképűnek találják a nők. Fekete szemeit pedig azzal egyező színű napszemüveggel rejti el a külvilág elől. Fekete rövid póló van rajta éppen, ami nagyon jól látattja kidolgozott izmú, de nem agyonszteroidozott, túlgyúrt karjait. Mindezt 185 centiméteres magassággal párosítva mondhatjuk tekintélyt parancsoló külsőnek. Enyhén kopottas farmerja, és sportfélcipője teszi teljessé aztán a képet, és kibontakoztatva lázadó, nyughatatlan stílusát. Egy '69-es fekete színű Dodge Chargert hajt, amit mindig gondosan fényez, hogy az igazi amerikai autóhoz hűen mindig szépen csillogjon. Motorblokkja pedig igazi klasszikus tuningolt izomautóhoz hűen középen kacsint ránk vissza kiemelkedve a motorháztetőből.
Pontosan az előtt a kocsma előtt áll meg, ami Toru törzshelyéül is szolgál. Az ablakon kipöccinti a cigicsikkjét, majd kiszállva eltapossa azt. Lassú, nyugodt léptekkel halad a pult felé, majd odavág az asztalra.
- EGY SZAKÉT! - kiált rá a csaposra.
- Ryan, az Isten rakjon téged valahova! Miért kell mindig rám hozni a frászt, akárhányszor idejössz.
- Nem járok én olyan túl gyakran ide ahhoz, hogy te szívrohamot kapjál tőlem.
- Nem, de pont elégszer ahhoz, hogy minden alkalommal felújítsam utánad a kocsmát. Remélem, nem akarsz megint balhézni.
- Nem, én csak egy kurva szakét akarok inni.
- Jójójó - mondja, majd kitölti neki egy kis pohárkába, és mielőtt a csapos visszatenné az üveget, Ryan kikapja a kezéből.
- Biztos, hogy annyival beéred? - kérdi tőle viccesen jelezve, hogy a kiöntött mennyiség bizony messze nem fedi be torkának kapacitását, és félig kiissza az üveget.
A csapos csak rázza fejét, majd visszateszi az üveget.
- Hé, nem mondtam hogy elég volt! - méltatlankodik Cullimore vigyorogva, de eltereli a figyelmét több kocsi motorbúgása, amik pont itt csendesülnek el. Három szakadtan kinéző férfi lép be az ajtón, akik úgy festenek, mintha valami westernfilmből érkeztek volna. Mind a három cingárabb alkatú, nagy borostával rendelkező férfi. A legmagasabb, aki valószínűleg a csapat vezéregyénisége lehet, vállon fogja a nekik háttal ülő fejvadászt.
- Nocsak, kit vetett elénk a szél, fiúk! Csak nem a nagy Ryan Cullimorehoz van szerencsénk? - A megszólított férfi meg van győződve arról, hogy ilyen csak a filmekben történhet meg. Csalódottan döbben rá, hogy az életben is léteznek ilyen gyökerek. Nem méltatja válaszra őket, csak férfi kezére emeli a tekintetét, ami még mindig a vállán pihen.
- Nem tudsz megszólalni, mi? Akkor ettől hátha megjön a hangod!
A keménykedő vitéz erősebbre veszi Ryan vállának fogását, de ő meg sem szisszen. Számára ez masszirozásnak is gyenge volt. Ez a kötekedőnk vesztét okozza, mert Ryan a bal kezével megragadja piszkálója csuklóját, és úgy megszorítja, hogy szerencsétlen férfinak csak úgy ropognak izületei. Szemei ettől könnybe lábadnak és sikerült teljes Ausztráliát leábrázolni a nadrjágjába. Bizarr ábrázolási mód ez, de legalább természetes anyagból van. Ezzel még nincs vége, mert ezután a napszemüveges férfi a saját karjét átfordítva hátrafeszíti támadója kezét, aki fájdalmában és magatehetetlenségében veszettül ordít, mint egy disznó, akit most visznek levágni. Azután a jobb könyökével üt egy nem túl erőset a férfi tarkójára. De ez relatív, mert a próul járt férfi még ettől is össze-vissza tántorog, mint aki teljesen részeg. Majd féltérdre esik kibillenve egyensúlyából, és kezével a tarkóját simogatja, fájlalva azt. A másik két férfi felocsúdva döbbenetétől két oldalról megközelítve lefogják Ryant, és odavezetik az időközben feltápászkodó társukhoz.
- Most visszakapod, te mocsadék! - hördül fel és egy ütést Ryan gyomorszájába, amitől az ökle elkezdett piszkosul fájni.
Ryan ezt elunja, és megrázva magát a két férfit elkapja és összeüti a fejüket. Az első támadó most másik ököllel próbál ütni, de ezt hamar megbánja, mert Ryan könnyedén elkapja, és olyat szorít rajta, hogy a férfinak gyakorlatilag eltörtek az ujjai. Aztán a fájósabb öklét is szolgálatba helyezi, de ennek is ugyanolyan a hatékonysága, mint az első kísérletnek. Sőt, a sorsa is. Ryan ezután magához húzza őt, és olyat fejel belé,  hogy az három asztalt is elsodor. A kocsma sarka állítja csak meg. A fennmaradt kettő, miután kicsit összeszedik magukat, egyikük Ryan háta mögé, másikjuk pedig elé áll, aki előbbivel nem törődött, hanem utóbbinak térdelt a gyomorszájába, aki ettől teljesen előre görnyed. A levegő után kapkodó tagot, egy újabb határozott rúgással rúgja neki a pultnak, miközben a harmadik egy széket akar széttörni a hátán. Nos, a széktörés sikerül is. Ryan megfordul, miközben tartja a másik kapasztáló férfit, és pofán rúgja, majd mikor az megint nekiiramodna, neki löki a második férfit. Az első magához térve azonban hátára ugrik, és megpróbálja fojtogatni a keménykezű fickót, de ő csak egy laza mozdulattal átdobja magán hatalmas erővel beledöngölve a földbe őt. A másik feltápászkodik újra, és neki akar rohanni, de Ryan félre áll, és elgáncsoja a férfit, aki ettől lefejeli a pultot. A harmadik nem tanul az előző hibájából és ő is lendületből próbálja meg Ryant elintézni, őt behajítja az üvegeket táróló szekrénybe, a pultos lány bánatára.
Végül Ryan egy kupacba dobja fől őket az egyik autó tetejére. Majd miután ki jól végezte dolgát, távozik. A pultos még után szól:
- És mi lesz a kárral?!
- Árverezd el a kocsijukat! - vágja rá a kocsijukat tanulmányozva. - Az árukból biztosan fedezni tudod majd!
Ezzel az ügyet lezártnak tekinti, és igazából a csapos se akarja tovább feszegetni a kérdést, mielőtt még úgy jár, mint valamelyik szerencsétlen a háromból. Hiába rossz napon fogtak ki rossz embert, rossz helyen és rossz időben. A keményöklű beszáll a kocsijába, majd felharsog az autókedvelők számára fülsimogató, jellegzetes V8-as hangjával a fekete Charger, aztán egy nagy gázfröccs, hátsó kerekek kipörögnek, 180-fokos fordulat és teligázzal útra kél végül. Még távolról is lehet hallani a Charger bődületes hangját. Most őszintén... El tudná valaki képzelni egy ilyen férfiról, hogy egy békés, nyugodt családról álmodik? Csak azért, mert ez egy régi álma.

***

Kazuoék egy elágazáshoz érnek, ahol lehetőség van jobbra elfordulni, vagy egyenesen továbbhajtani. Kazuo az elfordulás mellett dönt, elköszön Torutól, majd mindenki folytatja a saját útját. Már vagy 10 perce vezet a szőke herceg sárga Suprán, amikor olyat lát, hogy nem akar hinni a szemének. A fekete Aston!
- Hát ismét találkoztunk! - mosolyog rá ugyanolyan kajánul a lány, mint legutóbb.
- Na, akkor talán be is pótolhatjuk, ami a legutóbb elmaradt! - vágja rá Kazuo perverz vigyorral az arcán.
- Rámenős vagy, ez tetszik. De ez kevés lesz ahhoz, hogy megkapj!
- Nem tudod, mit hagysz ki!
- Ha nem tudom, akkor nincs miért szomorúnak lennem, nem? Még találkozunk! - mondja, majd elillan előle.
- VÁRJ!! Fenébe... Megőrjít ez a lány!
Kazuo egész nap nem bírja feldolgozni, hogy másodszor is kikosarazta ugyanaz a nőszemély. De ugyanakkor szimpatikus is neki, hogy nem adja magát könnyen, és ez kezdi mesterlövészünk érdeklődését egyre inkább felkelteni. Lehet, hogy célba talál?

***

Toru  Mizuki háza előtt áll meg. Mielőtt azonban kiszállna, megnézi, hogy minden rendben van-e rajta. Bő farmernadrág rendben, cipő rendben, ruházat rendben - ami ezúttal is egy fehér, rövid ujjú ing, kigombolva, de ez alá most egy fekete, szintén rövid ujjú pólót vett, aminek mellkas tájékán egy lángmintába borult ying-yang jel ékeskedik. A visszapillantó tükörben még megnézi a haját, mert azért illene a megjelenésre adni, ha egy lánytól akarunk valamit. Toru már betegesen tökéletesen akar megjelenni Mizuki előtt. Egyet köszörül a torkán, miután mindenről meggyőződik, kiszáll a kocsiból, és határozott léptekkel az ajtó felé veszi az irányt. Bekopogtat. Néma csend 10 másodpercig, mire résnyire kinyílik az ajtó, amin Mizuki óvatos barna szemei pillantanak ki.
- Szia! Csak tudni akartam, hogy jól vagy-e. Nem zavarok? - kérdi Toru a lánytól.
- Nem, azonnal nyitom, egy fél perc! - mondja Mizuki, akinek Torut meglátva az a gondolat fut át az agyán, hogy gyorsan rendbe kell szednie magát. Gyorsan feltúrja ruhatárát, mi tud gyorsan magára kapni. Egy piros, vékony vállpántos felsőre esett a választása, ami köldökig ér neki, és egy fekete testhez álló nadrágra, amin nagyon vékony szürke csíkok futottak végig. Ezután begyűri ruháit a fiókba - talán abba úgy sem néz bele -, majd gyorsan a tükörhöz rohan, miközben folyamatosan mondja magának az ellenőrizendő dolgokat: "Szemek? Oké, nem néz ki túlfáradtnak! Haj?   Igazítás! Tuti! Oké, mehetek!" Az ajtót már nem kinyitja, hanem feltépi, és megtámaszkodva, bepózolva fogadja Torut.
- Szia!! Örülök, hogy benéztél! Fáradj beljebb.

Toru belép az ajtón. A hall egyfajta vendégszobának is tűnik. A homokszínű járólapon egy hatalmas barna szőnyeg van leterítve, amin egy füstszínű asztal van, egymással szemben pedig két fekete színű fotel, amiben még kényelmesen el is feküdhet az ember akár. A falak szép krémszínűre festettek. Balra egy ajtó nélküli rést lehet látni, ami valamilyen helységbe vezethet át, valószínűleg ott van a gardrób is. A bejárati ajtóval szemben jobbra és balra is egy-egy lépcső vezet fel, ahol szemben a jobb oldali lépcsővel jutunk Mizuki hálószobájába, amíg balra a mellékhelység, és egyben zuhanyzó található. Torunak majd leesik az álla a látványtól, de hamar Mizukira terelődik a testőr szeme, teste szinte magától bizseregni kezd hamvas bőre láttán. Egyre közelebb lép a lányhoz.
- Nem kérsz valamit? - kérdi elvörösödva Mizuki.
- Nem köszönöm! Ezzel a kedves arccal úgy érzem, mindent megkaptam. Meg azzal, hogy jól vagy. Nem is akarlak tovább zavarni, tényleg csak látni akartam, hogy jól vagy e.
- Nagyon kedves tőled. Nyugodtan jöhetsz máskor is ha gondolod.
- Nem akarom ezt a kedves ajánlatot elutasítani, mindenképpen be fogok nézni hozzád, de most mennem kell.
Toru lelkileg teljesen felkavarodottan ül vissza a kocsijába, majd néhány méter után dühösen üti a kormányt.
- NEM! NEM! NEM! NEM! EGYSZERŰEN NEM TUDOM LEZÁRNI TIFFANYT! Miért nem tudlak elengedni? Vagy te nem akarsz engem?
Ekkor eszébe jut mesterének szava, hogy szeretné, ha boldog lenne. De Toru mégis úgy érzi, minta megcsalná őt. Vajon meddig fogja ostorozni magát Toru? Lelkének alró szilánkokra hullásának közepette észre sem veszi, ahogy Ryan Chargere halad el lassan mellette. Pedig nem kis morajt csap. Végül egy nagyobb gázt adva otthagyja őt.
"Egyre jobban hasonlítasz apádra" - szögezi le magában Cullimore.

2 megjegyzés:

  1. "világoskék szemeivel pedig bárkiről pillanatok alatt lemossa az alsóneműt." - rólam aztán nem :D Nem tudom, van ebben a Kazou-ban valami nem szimpi. Talán mert túl öntelt és egoista, aki azt hiszi, mindenkit megszerezhet, és a világ neki áll. Az ilyen alakokat sohasem bírtam valahogy. De nagyon jól megalkotott karakter :) Talán azért se bírom annyira, mert emlékeztet egy hülyegyerekre, aki megpróbált felszedni, annak ellenére, hogy a barátommal közösen találkoztunk vele. És még külsőre is hasonlítanak...
    "ablakelőtt" - ablak előtt
    "bekapcsolt állapotba" - állapotban
    Egyébként Danny szimpatikus, mert egész szerénynek tűnik ahhoz képest, hogy gazdag, és még az ízlése is kiváló :) Meg amúgy is - bírom az úriembereket. (Gondolom, ez nem újdonság) :D
    És Ryan végre feltűnik! *-* Huhh, van valami benne, ami megmozgatta a fantáziámat, talán mert annyira emlékeztet Sandor Clegane-re :$ Kb. úgy képzeltem el, mint őt, a hegek nélkül. Máris a szívem csücske :))
    "EGY SZAKÉT!" - ez olyan Vicarios kapitányos volt, csak ő rumot kért volna a szaké helyett :D
    "karjét " - jé, egy kar :D
    Ryan igazi "faszagyerek", jól elintézte a támadóit :D Oké, imádom :$
    Azt hiszem, ez volt eddig a kedvenc fejezetem :)
    "El tudná valaki képzelni egy ilyen férfiról, hogy egy békés, nyugodt családról álmodik? Csak azért, mert ez egy régi álma." - most jött el a pillanat, hogy fangirl-módba kapcsoltam :$ Remélem, Ryan sokat fog még szerepelni *-*
    Torunak meg szurkolok, hogy boldog legyen végre, és túljusson halott kedvesén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezek a szőke nyakig érő kékszemű fiúk már csak ilyenek úgy látszik - csak hogy ismerősödre is utaljak, amitől jót mosolyogtam, hogy ennyire hasonlítanak :D
      Carináék óta sejtem valahogy, hogy bejön Danny modora és stílusa ... :) Ennek csak örülök :D Mint ahogy annak is, hogy unszimpatikussága ellenére jól megkreáltnak tartod Kazuot is.
      Amúgy Sandor is akar családot? :D
      Ryan már csak így szokott piát kérni :D
      Biztosíthatlak, hogy sokszor lesz Ryannek még kulcsszerepe.
      Toru előtt még hosszú és nehéz út áll :S

      Törlés